FN: 230.000 ukrainere er flygtet fra deres hjem

Skrevet af admin

25/07/2014

Mest læste i dag

Blodige kampe i gaderne i flere østukrainske byer, bortførelser og meldinger om "forsvundne" personer har fået omkring 230.000 ukrainere til at forlade deres hjem.

Det oplyser FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

- De er primært fra Lugansk og Donetsk-regionerne, og det er tal, der er steget de seneste uger, siger Dan McNorton, talsmand for UNHCR.

Ukraines militær har kæmpet mod prorussiske separatister i det østlige Ukraine i flere måneder, og begge parter er blevet beskyldt for at tage for lidt hensyn til civile liv.

- Der har været en række sikkerhedsbekymringer og en række årsager bag folks beslutning om at forlade deres hjem, siger McNorton, der tilføjer, at frygten for at blive fanget i krydsilden er den største årsag.

Mens 100.000 af de ukrainske flygtninge er taget til en anden ukrainsk region, har cirka 130.000 valgt at tage over grænsen til Rusland.

Dermed er antallet af folk, der flygter til en anden region i Ukraine, fordoblet siden slutningen af juni, hvor det drejede sig om 54.000 personer. På det tidspunkt havde 110.000 forladt Ukraine til fordel for en mere sikker tilværelse i Rusland.

Separatisterne og Moskva har flere gange fremsat påstande om, at russisktalende personer i det østlige Ukraine bliver truet regelmæssigt, men FN's Flygtningehøjkommissariat siger, at der ikke er nogen særlig dokumentation for påstandene.

Alene de seneste tre måneder har konflikten kostet mere end 1000 mennesker livet.

/ritzau/AFP