FN: 43 FN-observatører taget til fange i Golanhøjderne

En væbnet gruppe har taget 43 medlemmer af FN's fredsbevarende Undof-styrke til fange i den syriske del af Golanhøjderne, oplyser FN ifølge flere nyhedsbureauer.

Organisationen oplyser, at den gør alt, hvad den kan, for at sikre deres løsladelse.

- I forbindelse med øgede kamphandlinger mellem væbnede grupper og den syriske hær i området i Golanhøjderne blev 43 af vores fredsbevarende styrker tilbageholdt af en væbnet gruppe i nærheden af ​​Al Qunaytirah, siger FN i en erklæring.

Samtidig er bevægelsen af yderligere 81 fredsbevarende styrker, der opererer i området, blevet "begrænset", lyder det fra FN ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

De 43 tilbageholdte observatører kommer fra Fiji og Filippinerne, siger en FN-diplomat til Reuters på betingelse af anonymitet.

Sidste år skete det to gange, at observatører fra Undof blev tilbageholdt. Begge gange blev observatørerne sat fri uden at komme noget til.

- FN gør alt for at sikre løsladelsen af de tilbageholdte fredsbevarende styrker og for at sikre fuld bevægelsesfrihed i det område, hvor gruppen opererer, lyder det fra FN.

Israel erobrede store dele af Golanhøjderne fra Syrien under Seksdageskrigen i 1967. Israel har siden annekteret det strategiske højdedrag, men annekteringen er ikke internationalt anerkendt.

Golanområdet har i mange år været roligt, selvom Israel og Syrien teknisk set stadig er i krig.

I forbindelse med borgerkrigen i Syrien har mortergranater dog flere gange slået ned i Golan.

I forbindelse med kamphandlingerne onsdag ramte adskillige granater nær de steder, hvor FN holder til, siger talskvinden Stephane Dujarric ifølge AFP.

Den 1200 mand store FN-observatørstyrke Undof blev sat i verden i 1974 for at overvåge netop Golan-området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip