FN: 43 FN-observatører taget til fange i Golanhøjderne

En væbnet gruppe har taget 43 medlemmer af FN's fredsbevarende Undof-styrke til fange i den syriske del af Golanhøjderne, oplyser FN ifølge flere nyhedsbureauer.

Organisationen oplyser, at den gør alt, hvad den kan, for at sikre deres løsladelse.

- I forbindelse med øgede kamphandlinger mellem væbnede grupper og den syriske hær i området i Golanhøjderne blev 43 af vores fredsbevarende styrker tilbageholdt af en væbnet gruppe i nærheden af ​​Al Qunaytirah, siger FN i en erklæring.

Samtidig er bevægelsen af yderligere 81 fredsbevarende styrker, der opererer i området, blevet "begrænset", lyder det fra FN ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

De 43 tilbageholdte observatører kommer fra Fiji og Filippinerne, siger en FN-diplomat til Reuters på betingelse af anonymitet.

Sidste år skete det to gange, at observatører fra Undof blev tilbageholdt. Begge gange blev observatørerne sat fri uden at komme noget til.

- FN gør alt for at sikre løsladelsen af de tilbageholdte fredsbevarende styrker og for at sikre fuld bevægelsesfrihed i det område, hvor gruppen opererer, lyder det fra FN.

Israel erobrede store dele af Golanhøjderne fra Syrien under Seksdageskrigen i 1967. Israel har siden annekteret det strategiske højdedrag, men annekteringen er ikke internationalt anerkendt.

Golanområdet har i mange år været roligt, selvom Israel og Syrien teknisk set stadig er i krig.

I forbindelse med borgerkrigen i Syrien har mortergranater dog flere gange slået ned i Golan.

I forbindelse med kamphandlingerne onsdag ramte adskillige granater nær de steder, hvor FN holder til, siger talskvinden Stephane Dujarric ifølge AFP.

Den 1200 mand store FN-observatørstyrke Undof blev sat i verden i 1974 for at overvåge netop Golan-området.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip