FN appellerer om flere penge til humanitær hjælp i Irak

admin

|

26/06/2014

Dagens topnyheder

FN har tredoblet sin appel om humanitær hjælp til Irak til over 312 millioner dollar eller knap 1,6 milliarder kroner.

Anmodningen kommer, efter at den sunnimuslimske oprørsgruppe Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil) for et par uger siden indledte et erobringstogt. Gruppen har siden fejet hen over landet og sikret sig kontrollen med flere byer og provinser.

Næsten 1100 mennesker er blevet dræbt i lynoffensiven og flere hundredetusinde mennesker er drevet på flugt eller har forladt deres hjem.

- Der er akut behov for pengene til at hjælpe en million mennesker, der er påvirket af konflikten, blandt andet i Mosul og Anbar, siger Stephane Dujarric, talsmand for FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Han tilføjer, at den oprindelige appel om 103 millioner dollar til humanitær hjælp i Irak er blandt de anmodninger, som har fået den mindste opbakning i 2014. Kun seks procent af beløbet er kommet ind.

FN's udsending i Irak, Nickolay Mladenov, siger, at over en million mennesker er drevet på flugt siden januar. Og stadig flere af dem har problemer med at skaffe sig mad. Mange må nøjes med et enkelt måltid om dagen.

- Situationen er fortsat dyster, siger Mladenov og fortæller, at verdensorganisationen siden begyndelsen af året har været underforsynet med ressourcer til at hjælpe de mange irakere i problemer.

/ritzau/AFP