FN: Dødstallet i Syrien overstiger 191.000 dræbte

Antallet af dræbte i den syriske borgerkrig, der har stået på i snart tre et halvt år, nærmer sig 200.000.

Det siger FN's menneskerettighedschef, Navi Pillay, der oplyser, at antallet af døde er på 191.369. Opgørelsen er fra borgerkrigens start i marts 2011 og frem til april i år, og derfor kan dødstallet allerede have passeret 200.000.

Navi Pillays talsmand, Rupert Colville, siger nemlig ifølge nyhedsbureauet AFP, at der dør mellem 5000 og 6000 mennesker hver måned i den blodige borgerkrig.

FN's menneskerettighedschef kritiserede torsdag FN's Sikkerhedsråd for ikke at gøre nok for at løse konflikten i Syrien. I en erklæring fredag siger hun, at den faldende globale opmærksomhed for borgerkrigen er "skandaløs".

- Jeg ærgrer mig dybt over, at kampene i Syrien og deres forfærdelige påvirkning på millioner af civile i Syrien er faldet ud af den internationale radar på grund af mange væbnede konflikter i denne tid med global destabilisering, siger Navi Pillay.

Borgerkrigen i Syrien brød ud, da præsident Bashar al-Assads sikkerhedsstyrker slog hårdt ned mod demonstrationer mod regimet, der så senere eskalerede til en regulær borgerkrig.

Bashar al-Assad styrer fortsat flere dele af Syrien, blandt andet hovedstaden Damaskus.

Jihadister fra Islamisk Stat (IS) kontrollerer dog store områder i det nordlige og østlige Syrien, hvor det blandt andet menes, at islamister henrettede den amerikanske journalist James Foley.

IS er i åben krig med den syriske regeringshær, og ifølge aktivistgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der følger udviklingen i borgerkrigen, har IS og regeringshæren netop været i et større sammenstød ved Tabqa-militærlufthavnen i den nord-syriske provins Raqa.

Mindst 70 IS-krigere rapporteres dræbt under kampene.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip