FN: Ebola-epidemi vil blive afsluttet i 2015

Den dødelige ebolaepidemi vil få sin afslutning i 2015, siger den afgående leder af det FN-hold, som bekæmper sygdommen.

Anthony Banbury siger til BBC, at antallet af ebolatilfælde vil blive bragt ned til nul i løbet af i år, men han erkender, at det vil tage tid.

- Vi udkæmper et episk slag, siger han.

- Det vil blive ekstremt vanskeligt for at få bragt antallet af tilfælde ned på nul, men det er det, som vi vil gøre. Jeg tror på, at vi ser afslutningen på ebola i 2015, siger han.

Antallet af mennesker, der er smittet med ebola i Vestafrika, er nået op på over 20.206, siger Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Mindst 7905 er døde under epidemien, som begyndte i december 2013, siger WHO.

Sierra Leone, Liberia og Guinea er de tre hårdest ramte lande.

Det hårdest ramte land er Sierra Leone.

I alt ni lande har meldt om ebola.

Italiens eneste ebolapatient kunne fredag udskrives fra et hospital fra Rom efter intensiv behandling. Patienten, en 50-årig læge, blev smittet, da han arbejdede for en humanitær organisation.

En britisk sundhedsarbejder, der fik diagnosen ebola tidligere i denne uge, synes i bedring efter intens behandling på et hospital i London.

Den kvindelige sundhedsarbejder, som for nylig er vendt hjem fra Vestafrika, blev diagnosticeret med ebola i Glasgow og blev hurtigt overført til specialister i en topisoleret hospitalsafdeling i London.

/ritzau/

 

Dagens Gossip