FN fordømmer nedskydning af passagerfly

FN's Sikkerhedsråd fordømmer nedskydningen af Malaysia Airlines-flyet over det østlige Ukraine og kræver sikker, fri og uhindret adgang til ulykkesstedet, skriver Reuters.

Sikkerhedsrådets 15 medlemmer vedtog enstemmigt en resolution, der var foreslået af Australien, som mistede 28 borgere ved torsdagens katastrofe.

Resolutionen kræver, at de ansvarlige retsforfølges, og at alle stater samarbejder fuldt ud.

Inden mødet i FN's Sikkerhedsråd havde Rusland betinget sin støtte til resolutionen med, at verdenssamfundet holdt op med at beskylde Rusland for at have haft en finger med i spillet ved nedskydningen.

- Denne resolution vil blive støttet af Rusland ... Så længe den ikke beskylder nogen, sagde den russiske ambassadør i Australien, Vladimir Morosov, tidligere på dagen.

Passagerflyet fra Malaysia Airlines var torsdag på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Malaysia, da det efter alt at dømme blev ramt af et missil og styrtede til jorden.

Siden da har prorussiske separatister holdt vagt ved ulykkesstedet og kun delvist givet observatører lov til at få adgang til det store område.

Af regeringen i Kijev beskyldes de for at have rodet rundt med vragrester og ødelagt bevismateriale.

Både USA og Ukraine mener at kunne bevise, at de prorussiske separatister ved hjælp af våben fra Rusland står bag forbrydelsen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip