FN forsøger at dæmpe frygten for Ebola

FN forsikrede onsdag landene i det vestlige Afrika om, at verdens hidtil værste Ebola-epidemi kan standses.

- Vi kan håndtere dette, hedder det i et løfte fra verdensorganisationen til sundhedsministrene fra de ramte lande - Guinea, Liberia og Sierra Leone.

Ifølge de seneste tal fra Verdenssundhedsorganisationen WHO menes epidemien indtil nu at have kostet 467 mennesker livet. Det nye tal repræsenterer en stigning på 129 tilfælde eller 38 procent i forhold til bulletinen for en uge siden.

- Sådanne udbrud af epidemier kan stoppes, siger Keiji Fukuda, assisterende vicegeneraldirektør for WHO, og talsmand for organisationen ved en todages konference om Ebola i Ghanas hovedstad, Accra.

- Dette er ikke en enestående situation, siger han og tilføjer:

- Men det er ikke desto mindre det mest komplicerede udbrud af Ebola, som vi har stået over for, da virusset spredes i både byområder og landprovinser.

WHO har sendt over 150 eksperter til Guinea, siden sygdommen brød ud i januar.

Men trods den internationale indsats har der været "en betydelig stigning" i antallet af nye tilfælde.

Læger Uden Grænser sagde i sidste uge, at epidemien var "ude af kontrol".

WHO har advaret om, at Ebola kan blive spredt til andre lande, og en flere andre vestafrikanske lande har sendt repræsentanter til konferencen i Accra - deriblandt Mali, Senegal, Gambia og Guinea-Bissau.

Ebola har fået sit navn efter Ebolafloden i Congo, hvor sygdommen blev opdaget første gang i 1976. Der er en dødelighed på 50 til 90 procent ved ebola-virus.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip