FN håber på humanitær pause i Aleppo

FN's udsending til Syrien, Ramzy Ezzeldin Ramzy, udtrykker nu håb om, at intensivt diplomati kan skabe en humanitær pause i kampene i den syriske by Aleppo.

FN håber på at få en aftale om en omfattende humanitær plan på plads i løbet af de næste dage, udtaler Ramzy.

- Der er stadig tid, vi må ikke opgive håbet, siger han.

- Jeg tror, at der kan ske en udvikling i løbet af de næste dage.

FN er i gang med en intensiv diskussion med Rusland og den syriske regering for at sikre, at civilbefolkningen i Aleppo bliver beskyttet, og at de internationale regler overholdes, fortæller Ramzy.

Både FN og Røde Kors står klar til at sende den desperat ventede nødhjælp ind i Aleppo.

- Vi er parate og villige til at bringe nødhjælp til Aleppo, hvis der er pauser i kampene, siger lederen af FN's humanitære indsatsgruppe i Syrien, Jan Egeland.

Egeland har tidligere udtalt, at FN håber på en omfattende plan, der kan bringe nødhjælp til de mange civile, der befinder sig i byen, og som kan evakuere dem, der ønsker at komme væk.

FN udtrykker håb om, at udviklingen i løbet af de næste dage kan bane vejen for, at de syriske fredsforhandlinger bliver genoptaget ved månedens udgang.

Kampene i Aleppo er resultatet af den syriske regeringshærs forsøg på at presse oprørsstyrkerne ud af den krigshærgede storby.

Ifølge FN befinder omkring 250.000 civile sig stadig i den østlige del af byen, der er isoleret og omringet af væbnede kampe.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip