FN hilser EU's øgede indsats i Middelhavet velkommen

FN hilser fredag EU's plan om at tredoble sin flådeindsats i Middelhavet over for bådflygtninge og migranter velkommen.

Men effekten af det vil først stå klart, når den forstærkede indsat redder liv, og krigsflygtninge får adgang til at søge asyl i Europa, hedder det fra FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

- UNHCR mener, at det er et første vigtigt skridt mod kollektiv europæisk handling, siger talsmanden for FN-organisationen, Adrian Edwards.

UNHCR konstaterer, at med EU's øgede indsats svarer EU's kommende operation i størrelse og omfang til Italiens tidligere flådeoperation, der gik under navnet Mare Nostrum.

EU har torsdag på et topmøde reageret på, at der inden for de seneste uger er druknet mange hundrede migranter, der på overfyldte både forsøger at nå fra Libyen til Italien.

Her blev det besluttet at EU's maritime operationer - Triton ud for Italien og Poseidon ved Grækenland - skal have deres budget mindst tredoblet for 2015 og 2016.

Danmark overvejer at bidrage med folk fra Beredskabstjenesten eller med luftovervågning i Middelhavet, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip