FN holder hastemøde om kaotisk situation i Yemen

FN's Sikkerhedsråd skal søndag diskutere den kaotiske situation i Yemen efter det blodige terrorangreb fredag i landet.

Hastemødet er indkaldt på begæring fra Yemens afsatte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, som lørdag opfordrede sine landsmænd til at gribe til våben mod shiamuslimske Houthi-oprørere, som kontroller Yemens hovedstad, Sanaa, og andre dele af landet.

Over 140 mennesker mistede fredag livet, da tre selvmordsbombere slog til i forbindelse med fredagsbønnen i moskeer.

Islamisk Stat har taget ansvaret for angrebene på to moskeer i Sanaa, som var rettet mod netop tilhængere af Houthi-militsen.

Yemen-eksperter har advaret om, at situationen lige nu er så kaotisk, at det kan udvikle sig til en regulær borgerkrig.

Flere lande har lukket deres ambassader på grund af Houthi-militsen, som i flere år kæmpede mod det tidligere styre i Yemen og nu kontrollerer store dele af det fattige land.

Præsident Hadi opfordrer alle parter i Yemens konflikt til at deltage i samtaler i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, for at løse landets politiske krise. Det nægter Houthi-gruppen, der frygter at blive underlagt et saudisk diktat.

I en tale på tv omtalte han Houthi-bevægelsen som kupmagere og siger, at hans flugt til fødebyen Aden i det sydlige Yemen skete for at bevare sammenholdet i landet .

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip