FN i København udvider med 125 nye ansatte

FN-byen i København får flere ansatte. FN's organisation for flygtninge UNHCR udvider med 125 medarbejdere, da organisationens afdeling for fundraising i fremtiden skal ligge sammen med en række andre FN-organisationer i den københavnske bydel Nordhavn.

Aftalen bliver underskrevet onsdag af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) og FN's Flygtningehøjkommissær, Antonio Guterres, på et møde i New York i forbindelse med FN's Generalforsamling, oplyser Udenrigsministeriet.

- UNHCR er verdens største nødhjælpsorganisation. Deres afdeling for fundraising spiller en vigtig rolle i indsatsen for at skaffe penge til at hjælpe verdens 50 millioner flygtninge, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Den københavnske FN-by huser allerede otte FN-organisationer med samlet 1250 medarbejdere. Det er den danske stat, der betaler huslejen for FN-organisationerne.

Mogens Jensen påpeger, at FN-organisationerne i København nyder godt af samarbejdet med andre FN-organisationer, da de ligger samlet på ét sted.

- Målet er at reducere organisationernes driftsomkostninger og dermed bidrage til deres effektivitet. Og så er det også godt for danske økonomi.

- Ud over at sikre mange arbejdspladser har FN-byen tiltrukket nogle af de FN-organisationer, der køber meget ind. Det gavner synergien mellem vores udviklingsindsatser og eksportfremme, siger Mogens Jensen.

UNHCR's afdeling for fundraising arbejder på at styrke samarbejdet med den private sektor, der i stigende grad er interesseret i at støtte flygtninge og internt fordrevne verden over.

For to år siden gav den private sektor mere end 750 millioner kroner. Et beløb der ventes at stige i de kommende år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip