FN i København udvider med 125 nye ansatte

FN-byen i København får flere ansatte. FN's organisation for flygtninge UNHCR udvider med 125 medarbejdere, da organisationens afdeling for fundraising i fremtiden skal ligge sammen med en række andre FN-organisationer i den københavnske bydel Nordhavn.

Aftalen bliver underskrevet onsdag af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) og FN's Flygtningehøjkommissær, Antonio Guterres, på et møde i New York i forbindelse med FN's Generalforsamling, oplyser Udenrigsministeriet.

- UNHCR er verdens største nødhjælpsorganisation. Deres afdeling for fundraising spiller en vigtig rolle i indsatsen for at skaffe penge til at hjælpe verdens 50 millioner flygtninge, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Den københavnske FN-by huser allerede otte FN-organisationer med samlet 1250 medarbejdere. Det er den danske stat, der betaler huslejen for FN-organisationerne.

Mogens Jensen påpeger, at FN-organisationerne i København nyder godt af samarbejdet med andre FN-organisationer, da de ligger samlet på ét sted.

- Målet er at reducere organisationernes driftsomkostninger og dermed bidrage til deres effektivitet. Og så er det også godt for danske økonomi.

- Ud over at sikre mange arbejdspladser har FN-byen tiltrukket nogle af de FN-organisationer, der køber meget ind. Det gavner synergien mellem vores udviklingsindsatser og eksportfremme, siger Mogens Jensen.

UNHCR's afdeling for fundraising arbejder på at styrke samarbejdet med den private sektor, der i stigende grad er interesseret i at støtte flygtninge og internt fordrevne verden over.

For to år siden gav den private sektor mere end 750 millioner kroner. Et beløb der ventes at stige i de kommende år.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip