FN: Israels angreb på skoler er ikke tilfældige

FN's menneskerettighedschef, Navi Pillay, kritiserer i kraftige vendinger Israels angreb på civile hjem, skoler, hospitaler og FN-faciliteter i Gazastriben.

- Intet af dette forekommer mig at være tilfældigt. Der synes at være en bevidst modstand mod de forpligtelser, international folkeret pålægger Israel, siger hun ifølge AFP.

Den 23. juli vedtog FN's Menneskerettighedsråd at iværksætte en international undersøgelse, der skal belyse, om der er begået humanitære krænkelser i forbindelse med Israels seneste militære offensiv i Gazastriben.

Tidligere samme dag sagde Navi Pillay i en FN-debat, at der er "en stor mulighed for", at Israel bryder folkeretten i Gaza og måske begår krigsforbrydelser.

Menneskerettighedschefen sagde, at drabene på civile i Gaza - og navnligt drab på børn - vækker bekymring og sår tvivl om de forholdsregler israelerne hævder at tage for at skåne civile liv i konflikten.

Han tilføjede samtidig, at der mangler proportionalitet i de israelske reaktioner på palæstinensiske militantes affyringer af raketter ind over Israel - en udtalelse, som også EU er kommet med.

Den væbnede konflikt mellem Israel og Hama-bevægelsens militære gren i Gaza har stået på siden 8. juli. Flere end 1350 palæstinensere er blevet dræbt under urolighederne, mens knap 60 personer er blevet dræbt på israelsk side.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip