FN kræver undersøgelse af flykatastrofe

18/07/2014 18:18

admin

Nyheder

Mest læste i dag

FN's Sikkerhedsråd kræver en "fuld og grundig efterforskning" af flykatastrofen i Ukraine, hvor 298 mennesker blev dræbt, da et malaysisk passagerfly blev skudt ned.

Sikkerhedsrådet opfordrer indtrængende alle parter til at give de personer, der skal undersøge katastrofen, fuld adgang til nedstyrtningsstedet.

Sikkerhedsrådet opfordrer samtidig til en våbenhvile i det østlige Ukraine, og højtstående FN-repræsentanter vil i de kommende dage besøge Kijev og Moskva for at drøfte krisen.

I en erklæring, som blev vedtaget med konsensus, bliver der henvist til aftaler i forbindelse med den internationale flytrafik, og der opfordres også til "passende pålidelighed."

Storbritannien har skrevet udkastet til resolutionen.

Medlemmerne af Sikkerhedsrådet stod inden krisemødets start i stilhed i et minut for at mindes dem, der mistede livet ved nedskydningen af flyet.

Sikkerhedsrådet har med beslutningen forstærket et internationalt krav om, at de ansvarlige for den tilsyneladende nedskydning af Boeing 777-flyet.

Vraget af flyet ligger i en kornmark i en separatistisk region, og vragdele og kropsdele er spredt ud over et stort område.

To amerikanske embedsmænd har sagt, at USA har en stærk mistanke om, at Boeing 777-flyet fra Malaysian Airlines blev skudt ned af ukrainske separatister, der støttes af Moskva.

/ritzau/AFP