FN mangler penge til ebola-bekæmpelse i Vestafrika

FN's kamp mod den dødbringende virus ebola, der har kostet tusindvis af mennesker livet i Vestafrika, er hæmmet af, at organisationen mangler penge.

Sådan lyder vurderingen fra chefen for den FN-mission, der skal bekæmpe sygdommen.

- Vi har afgjort ikke den reaktionskapacitet fra det internationale samfund til at overvinde denne her sygdom, siger Tony Banbury til BBC.

Han har netop besøgt de vestafrikanske lande Liberia, Sierra Leone og Guinea, der er hårdest ramt af ebola-udbruddet.

Bortset fra betydelige bidrag fra USA, Storbritannien, Kina og Cuba siger Banbury til BBC, at der er behov for flere ressourcer.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er 4818 mennesker indtil nu døde under ebola-udbruddet. Alle med undtagelse af 27 er døde i Liberia, Guinea og Sierra Leone.

Onsdag udtrykte USA's præsident, Barack Obama, et ønske om, at den amerikanske Kongres skal godkende en bevilling på 6,2 milliarder dollar, 37,5 milliarder danske kroner, i næste finansår til at bekæmpe ebola i Vestafrika og USA.

Amerikanske myndigheder har kritiseret niveauet for international støtte til de lande, der er ramt af ebola og sagt, at udenlandske regeringer er nødt til at gøre mere for at sende læger og medicinsk udstyr.

WHO siger, at der er registreret flere end 13.000 smittede med ebola, men erkender, at det reelle tal kan være langt højere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip