FN: Mindst 1420 har mistet livet i august i Irak

Volden i det uroplagede Irak er skyld i, at mindst 1420 mennesker har mistet livet i august under konflikten, hvor irakiske styrker kæmper for at beholde kontrollen over områder, som angribes af militante som eksempelvis Islamisk Stat (IS).

Sådan lyder det mandag i en udtalelse fra FN, der samtidig vurderer, at mindst 1370 personer blev såret i den samme periode.

Tallene omfatter dog ikke Anbar-provinsen vest for Bagdad, hvor en del kampe er foregået, og der er problemer med at verificere flere hændelser i områder, hvor der er foregået kampe.

Militante fra oprørsbevægelsen Islamisk Stat indtog i juni flere områder i fem af Iraks provinser.

Med hjælp fra USA er det lykkes kurdiske styrker at genindtage noget af det tabte terræn i det nordlige Irak, og der har ligeledes været kampe nordøst for hovedstaden Bagdad.

Militante står bag flere bombeangreb, der har kostet mange menneskeliv.

Danmark har besluttet at bidrage til indsatsen for at standse Islamisk Stat og har stillet et transportfly til rådighed til at fragte våben og humanitær hjælp til det nordlige Irak.

Forbundsdagen er mandag eftermiddag indkaldt til et ekstraordinært møde for at give grønt lys til, at Tyskland leverer våben til de irakiske og kurdiske styrker.

Der er tale om panserbrydende våben, tusindvis af rifler, håndgranater, mineudstyr, udstyr til at se om natten, feltkøkkener og telte.

Forbundsregeringen i Berlin har dog allerede vedtaget at sende våben til Irak for at udruste 4000 kurdere.

Tyskland, Danmark, USA og mange andre europæiske lande er bekymrede for udsigten til, at unge muslimer rejser til Mellemøsten og slås sammen med IS, hvorefter de så vender tilbage som radikaliserede og krigstrænede islamister.

Derfor skubber USA på for at få en international kampagne på skinner for at bekæmpe IS.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip