To FN-rådgivere er skudt og dræbt i Somalia

To af FN's narkorådgivere i Somalia er mandag blevet skudt og dræbt i lufthavnen i byen Galkayo i landets nordlige del.

Det oplyser FN's talsmand, Aleem Siddique, fra FN's bistandsmission i Somalia, UNSOM.

Det vides ikke, hvem der skød de to mandlige FN-rådgivere. FN offentliggør først de dræbtes navne og nationalitet, når deres familier er blevet underrettet.

FN's særlige udsending i Somalia, Nicholas Kay, retter en stærk appel til de lokale myndigheder om at efterforske det "følelseskolde angreb" i Galkayos lufthavn.

- FN i Somalia vil fortsat yde vores vigtige bistand til det somaliske folk efter årtiers konflikt, siger Nicholas Kay i en erklæring.

Siden borgerkrigen i 1991 brød ud i Somalia, har FN spenderet milliarder af dollar i landet. FN er ofte blevet angrebet af de krigsførende klaner, senest af gruppen al Shabaab, som støtter terrornetværket Al Qaeda.

I juni sidste år blev 22 personer dræbt, heraf flere af FN's ansatte, da FN's hovedkvarter i hovedstaden Mogadishu blev angrebet med en bilbombe, som sprængte hul i muren til hovedkvarteret. Herefter omkom flere ved den intense ildkamp med angriberne.

I februar i år dræbte al Shabaab mindst syv somaliere, da gruppen angreb en FN konvoj med en fjernstyret bombe. Ved angrebet kom ingen af FN's ansatte til skade.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip