FN-soldater fra Fiji er frigivet af al-Nusra i Syrien

En gruppe fredsbevarende soldater fra Fiji, som for to uger siden blev taget til fange af al-Nusra Fronten i Golan-højderne, er blevet løsladt, rapporterer tv-stationen al-Jazeera.

Gidseltagerne lagde onsdag videooptagelser ud på deres Twitter-profil og på YouTube, hvor de viste de 45 gidsler fra stillehavsøerne Fiji. Det blev oplyst, at de tilfangetagne FN-soldater ville blive frigivet snart.

Den tre år lange borgerkrig i Syrien bredte sig sidste måned til de israelsk-kontrollerede Golan-højder, da islamister overløb et område på den linje, der har adskilt israelere og syrere i Golan-højderne siden Yom Kippur-krigen i 1973.

Krigerne fra al-Nusra, der sympatiserer med al-Qaeda i Syrien, angreb FN-soldaterne og tvang dem til at lægge våbnene.

FN har kontrolleret grænsen siden 1974.

Al-Nusra stillede i første omgang en række krav for at frigive Fiji-soldaterne, heriblandt at gruppen skulle fjernes fra FN's liste over terrororganisationer.

Krav, som gruppen ifølge Fijis hærchef nu har droppet.

Siden Fiji i 1970 blev selvstændigt, har østaten sendt flere soldater på FN-mission end noget andet land i forhold til dets indbyggertal.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip