FN: Syrien har anvendt kemiske våben otte gange i april

FN hævder, at det syriske regime sandsynligvis har anvendt kemiske våben i civile områder over en periode på 10 dage i april, skriver nyhedsbureauet AFP.

Assad-regimet skulle angiveligt have brugt klorinbomber mod civile områder ved otte forskellige lejligheder.

- Vi har rimelige grund til at tro, at der er blevet brugt kemiske våben, formentlig klorin, i landsbyerne Kafr Zeita, al-Tamana og Tal Minnis i det nordlige Syrien, siger den uafhængige undersøgelseskommission om menneskerettighedssituationen i Syrien, der arbejder under FN-mandat, i en rapport onsdag.

For blot otte dage siden meddelte Det Hvide Hus, at de kemiske våben fra Syrien var tilintetgjort. I den forbindelse takkede USA Danmark for indsatsen med at destruere våbnene.

Det danske bidrag bestod i, at det danske skib Ark Futura hjalp med at overføre kemiske våben fra Syrien til det amerikanske militærskib MV Cape Ray, hvor destrueringen foregik.

Aftalen om at tilintetgøre Syriens kemiske våben blev indgået efter et kemisk angreb i Damaskus' forstæder 23. august 2013, hvor op mod 1400 personer blev dræbt.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip