FN: Turisme tager til i det nordlige Europa

Turismen voksede mere i det nordlige Europa end gennemsnittet i den øvrige verden i årets første seks måneder, viser ny tal fra FN's Verdensturismeorganisation, UNWTO. Væksten for de nordlige lande i Europa er på hele otte procent.

- Globalt steg antallet af turister 4,6 procent i den første halvdel af 2014 - navnlig på grund af øget vækst i USA, Asien og dele af Europa, lyder det fra FN-organisationen.

Antallet af internationale turister nåede op på omkring 517 millioner mellem januar og juni, hvilket er 22 millioner mere end i samme periode sidste år.

- Disse resultater viser, at turisme er ved at blive konsolideret i de positive resultater, som vi har set de seneste år, og som skaber udvikling og økonomiske muligheder over hele verden, siger generalsekretæren i UNWTO, Taleb Rifai.

Europa er verdens mest besøgte region, Men besøgsraten tager til i Asien, hvor Japan, Sydkorea og Malaysia har tocifrede vækstrater.

- Denne region nyder godt af fortsat økonomisk vækst, fortsatte investeringer i infrastruktur og en voksende regional middelklasse, der efterspørger flyrejser, siger Rifai.

Erhvervsrådgivere hos Frost & Sullivan Asia Pacific forudsiger, at der vil blive bygget 350 nye lufthavne i Asien-Stillehavsområdet i løbet af de næste 10 år til en værdi af over 100 milliarder dollar (over 587 milliarder kroner).

I 2013 steg antallet af internationale turister med over fem procent i forhold til året før, hvor tallet lå på 1,09 milliard. FN-organet venter en stigning i år på mellem 4,0 og 4,5 procent.

/ritzau/Reuters