FN: Turisme tager til i det nordlige Europa

Turismen voksede mere i det nordlige Europa end gennemsnittet i den øvrige verden i årets første seks måneder, viser ny tal fra FN's Verdensturismeorganisation, UNWTO. Væksten for de nordlige lande i Europa er på hele otte procent.

- Globalt steg antallet af turister 4,6 procent i den første halvdel af 2014 - navnlig på grund af øget vækst i USA, Asien og dele af Europa, lyder det fra FN-organisationen.

Antallet af internationale turister nåede op på omkring 517 millioner mellem januar og juni, hvilket er 22 millioner mere end i samme periode sidste år.

- Disse resultater viser, at turisme er ved at blive konsolideret i de positive resultater, som vi har set de seneste år, og som skaber udvikling og økonomiske muligheder over hele verden, siger generalsekretæren i UNWTO, Taleb Rifai.

Europa er verdens mest besøgte region, Men besøgsraten tager til i Asien, hvor Japan, Sydkorea og Malaysia har tocifrede vækstrater.

- Denne region nyder godt af fortsat økonomisk vækst, fortsatte investeringer i infrastruktur og en voksende regional middelklasse, der efterspørger flyrejser, siger Rifai.

Erhvervsrådgivere hos Frost & Sullivan Asia Pacific forudsiger, at der vil blive bygget 350 nye lufthavne i Asien-Stillehavsområdet i løbet af de næste 10 år til en værdi af over 100 milliarder dollar (over 587 milliarder kroner).

I 2013 steg antallet af internationale turister med over fem procent i forhold til året før, hvor tallet lå på 1,09 milliard. FN-organet venter en stigning i år på mellem 4,0 og 4,5 procent.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip