FN-udsending skal med til møde i Moskva om Syrien

FN's særlige udsending til Syrien, Staffan De Mistura, vil være repræsenteret ved forhandlinger om Syrien i Moskva i dagene 26. til 29. januar, oplyser hans talskvinde, Juliette Touma.

- Det er på russisk initiativ, og forhandlingerne har til formål at bane vej for drøftelser mellem de krigende parter i Syrien, siger Touma.

- Den særlige FN-udsendings kontor får repræsentanter med til disse forhandlinger, og De Mistura støtter ethvert initiativ, som har fredelige og diplomatiske løsninger for øje i Syrien, tilføjer talskvinden.

Syriens regime siger, at det er parat til at deltage i "forberedende konsultationer" i Moskva i det nye år om mulige fredsforhandlinger med henblik på at få afsluttet borgerkrigen.

Moskva, der er den vigtigste allierede for Syriens præsident, Bashar al-Assad, har presset på for at få genstartet forhandlinger, som brød sammen i Genève i februar.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde tidligere i denne måned, at han ønsker at se syriske oppositionsgrupper nå til enighed om en fælles linje, før direkte forhandlinger kan blive arrangeret med styret i Damaskus.

Det syriske regime har i denne måned ført forhandling med De Mistura om en mulig "fastfrysning" af kampene i den nordlige storby Aleppo, siger FN-diplomater.

Staffan de Mistura foreslog i oktober Sikkerhedsrådet at "der skulle gennemføres "fastfrosne zoner" eller lokale våbenhviler i Syrien, der har været hærget af krig i snart fire år.

Aleppo vil ifølge De Mistura være oplagt for en sådan plan.

Der er imidlertid langt mellem parterne, da regimet under præsident Bashar al-Assad vil have begrænset våbenhvilerne til byen Aleppo, mens oprørerne vil udvide dem hele vejen op til den tyrkiske grænse.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip