FN-udsending snakker Aleppo-våbenhvile i Syrien

En FN-udsending er lørdag ankommet til Syrien for at diskutere lokale våbenhviler i landets næststørste by Aleppo.

Ramzi Ezzedine Ramzi, som er stedfortræder for FN's udsending i Syrien, Staffan de Mistura, skal holde flere møder i Damaskus, siger Misturas talskvinde Juliette Touma til nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på ugen havde den svensk-italienske diplomat ifølge sin talskvinde "konstruktive" samtaler med syriske oprørere i den tyrkiske by Gaziantep.

Staffan de Mistura fremlagde i oktober sin plan for lokale våbenhviler, efter at flere internationale forsøg på at forhandle en fred i den syriske konflikt var endt uden resultat.

Flere end 200.000 er dræbt i Syrien siden marts 2011, da konflikten i landet brød ud og hurtigt udviklede sig meget blodigt.

Aleppo er ifølge FN-diplomaten et godt sted for forsøg med lokale våbenhviler.

Byen har været delt mellem regeringssoldater i vest og oprørere i øst siden midten af 2012.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, har tidligere sagt om våbenhvileforslaget fra Mistura, at det er "værd at kigge nærmere på".

Præsidenten betragter "Misturas initiativ som værd at studere og bygge videre på for at nå målet om at genetablere ro og orden i Aleppo," rapporterede det statslige nyhedsbureau Sana midt i november.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip