FN vil redde omringede civile i Nordirak

FN vil arbejde for at skabe en humanitær korridor til de civile, der er omringet af soldater fra Islamisk Stat (IS), oplyser organisationen.

- Nu hvor luftangrebene er begyndt, prøver FN i Irak hurtigst muligt at skabe en humanitær korridor, der tillader dem i nød at flygte de farlige områder, siger FN's udsending i Irak Nickolaij Mladenov i en pressemeddelelse.

Onsdag blev verdenen gjort opmærksom på, at omkring 50.000 fra det religiøse mindretal yazidierne, har søgt tilflugt i bjergene omkring byen Sinjar. Byen har tidligere været under de kurdiske styrkers beskyttelse.

Kurderne blev drevet på flugt op i Sinjar-bjergene, da IS sidste uge angreb byen. Byen var tilflugtssted for flere religiøse mindretal, herunder yazidierne, der alle er på flugt fra IS.

En højtstående amerikansk embedsmand siger, at hjælpeaktionen med at nedkaste mad og vand til folk, der er flygtet op i huler i bjergene, er i gang. Præsident Barack Obama beskylder Islamisk Stat for folkedrab ved at forsøge systematisk at udrydde et helt folk.

- Jeg byder samarbejdet mellem den irakiske regering, det kurdiske regionale styre og det internationale samfund i kampen for at forhindre et folkemord og bekæmpe terrorisme velkommen, siger Mladenov.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip