FN's Sikkerhedsråd skal igen drøfte Gaza på hastemøde

FN's Sikkerhedsråd er indkaldt til et hastemøde om situationen i Gaza, hvor dødstallet søndag voksede efter de fortsatte kampe mellem militante palæstinensere og israelske styrker.

De 15 medlemmer af Sikkerhedsrådet samles klokken 03:30 dansk tid natten til mandag. Mødet er kommet i stand på opfordring fra Jordan, der i øjeblikket er medlem af Sikkerhedsrådet, efter den palæstinensiske selvstyrepræsident Mahmoud Abbas tidligere søndag krævede rådet indkaldt omgående.

Det siger kilder til nyhedsbureauet AFP.

Søndag mødtes Abbas angiveligt med lederen af Hamas-bevægelsen, Khaled Meshaal, i Qatar for at finde en løsning på den snart to uger lange konflikt i Gazastriben. Efter mødet indkaldte han FN-landene.

- Jeg indkalder til et hastemøde i aften i FN's Sikkerhedsråd, siger Abbas under en tv-transmitteret tale i Qatars hovedstad, Doha.

- Situationen er uacceptabel, siger han og beskriver de israelske angreb som "forbrydelser mod menneskeheden".

Søndag blev den blodigste dag i konflikten i fem år, efter at over 100 palæstinensere mistede livet i Gaza, mens Israel oplevede det største tab af soldater på én dag i årevis, da 13 soldater blev dræbt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip