FN's tidligere klimachef i spidsen for GGGI

Skrevet af admin

03/03/2014

Dagens topnyheder

En af verdens førende klimaaktører Yvo de Boer bliver udnævnt som ny generaldirektør for klimaorganisationen GGGI, der har base i Seoul.

Han tager over efter GGGI's nuværende generaldirektør, Howard Bamsey, oplyser organisationen i en pressemeddelelse til Ritzau.

Hollandske Yvo de Boer er kendt som en af verdens førende klimaaktører, og han har tidligere stået i spidsen for FN's klimasekretariat i knap fire år.

Han er kendt som en af forhandlingslederne under klimakonferencen COP15 i 2009 i København, der ikke endte med en bindende klimaaftale.

Men nu ser han frem til at stå i spidsen for at få sat fokus på bæredygtighed i verden.

- GGGI's arbejde kan skabe velstand i en tid, hvor mennesker oplever udfordringer såsom klimaforandringer, energi, vand, befolkningstilvækst, og en stigning i urbanisering.

- Udfordringerne, som menneskeheden står over for, kan kun løses effektivt gennem et skift i retning af den økonomiske vækst på en mere bæredygtig måde, siger han.

Han skal stå i spidsen for organisationen fra den 15. april og fire år frem.

Organisationen blev kendt i danske medier, efter at formanden for GGGI og partiet Venstre, Lars Løkke Rasmussen, havde foretaget en række dyre flyrejser på første klasse.

- Vi er glade for at byde Yvo de Boer velkommen, hans viden og erfaring er indiskutabel, og han er derfor den perfekte person til at lede GGGI på dette tidspunkt.

- Organisationen skal fortsætte dens rejse, og jeg kan ikke forestille mig en bedre person til at klare dette, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den hollandske klimaforkæmper er nuværende formand for revisionsfirmaet KPMG's afdeling for klima og bæredygtighed. Han er tidligere kendt under tilnavnet "den flyvende hollænder" på grund af sine konstante rejseaktiviteter.

/ritzau/