FOA: En ekstra afgift på arbejde

Skrevet af John Meyer

19/01/2013

Dagens topnyheder

Danske Bank indfører nu betaling for at have en konto i banken, så det fremover vil koste lønmodtagerne penge at få udbetalt deres løn. Og det forarger FOAs formand.

- Det er helt i skoven, at man som lønmodtager nu skal betale en særlig afgift til en bank, før de vil modtage ens løn fra arbejdsgiveren, siger Dennis Kristensen. Han understreger, at det i et moderne samfund ikke giver mening, at løn udbetales i kontanter. Derfor er det aftalt i overenskomsterne, at arbejdsgiverne kan udbetale lønnen på moderne vis.

- Jeg synes, at det er helt uanstændigt, at Danske Bank nu spekulerer i disse aftaler og begynder at opkræve sin egen private afgift for at give pengene videre til lønmodtageren – og oven i købet tjene penge på det, siger Dennis Kristensen.

FOA understreger, at de danske lønmodtagere via deres skattebetaling var med til at redde bankerne, efter at de og den finansielle sektor havde bragt sig selv i uføre.

- Nu siger Danske Bank så tak for hjælpen ved at bede den enkelte lønmodtager, uden andet end en lønkonto, om at skrubbe af eller betale, hvis de vil have lov til at have en lønkonto. Jeg er simpelthen så forarget over bankens arrogante holdning til lønmodtagere, siger Dennis Kristensen.