FOA-formand: Grundtanke i dagpengeforslag er god

Det vil være en klar forbedring af dagpengesystemet, hvis selv korte ansættelsesforløb kommer til at tælle med i lediges genoptjening af retten til dagpenge.

Det siger Dennis Kristensen, formanden for et landets største fagforbund, FOA.

Politiken skriver onsdag, at den kommission, der er nedsat til at komme med forslag til et nye dagpengesystem, arbejder med to modeller:

Både "kontomodellen" samt "trappemodellen" vil lempe på kravene til genoptjening og gøre hele systemet mere smidigt.

Og Dennis Kristensen er ikke tvivl om, hvad der vil være at foretrække for medlemmer af FOA.

- Helt klart kontomodellen. I dag er det sådan, at man som ledig faktisk bliver straffet, hvis man for eksempel er tilkaldevikar i en børnehave. Det giver ikke noget på genoptjeningskontoen, siger Dennis Kristensen og tilføjer:

- Der skal være en motivation til at tage selv korterevarende job, og det er der ikke med de nuværende regler. Så den såkaldte kontomodel er et fornuftigt forslag. Grundtanken er god, set med vores øjne.

Ifølge Politiken er kontomodellen også den foretrukne blandt Dagpengekommissionens medlemmer i modsætning til trappemodellen. Her bliver den nuværende genoptjeningsperiode på 12 måneder forkortet, men til gengæld bliver dagpengene mindre måned for måned.

Og den nedtrapning bryder Dennis Kristensen sig ikke om.

- Godt nok er dagpengene højere i starten, men det er så finansieret af et lavere beløb i slutningen. Den model er jeg meget bekymret for, for vi ved, hvordan fordelingen er mellem lange og korte ledighedsperioder.

- Højtuddannede og højtlønnede er generelt ledige i kortere tid end lavtuddannede og lavtlønnede, og dermed bliver det medlemmer af FOA og 3F, det vil ramme hårdest, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip