FOA-formand hos DF: Thornings dagpengesvar er ikke nok

Hos Socialdemokraterne har man ærgret sig over, at FOA-formand Dennis Kristensen som fremtrædende medlem af fagbevægelsen optræder på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

Og nu må statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) også høre på kritik for sin dagpengeløsning fra FOA's formand.

Dennis Kristensen fastslår på Dansk Folkepartis landsmøde, at han ikke opfatter Helle Thorning-Schmidts beslutning om at fremrykke dagpengekommissionens beretning til september næste år som en dækkende løsning.

- Det er godt at rykke det frem, for så er der en kortere periode, hvor folk falder ud af kanten. Men vi vil fortsat se, at folk fra oktober begynder at falde ud af de midlertidige løsninger, siger Dennis Kristensen.

Spørgsmål: Så du er enig med de kritikere hos Socialdemokratierne, som mener, at der skal ske noget tidligere?

- Ja. Perioden, hvor folk falder ud over kanten, er blevet kortere. Men problemet er lige så stort for dem, som falder ud i dag, som det var i går.

Spørgsmål: Dansk Folkeparti har det konkrete forslag, at Socialdemokraterne skal indkalde til forhandling i næste uge, så genoptjeningsperioden kan halveres fra 1. januar. Er det løsningen?

- Det vil være et rigtig, rigtig godt bud, og så har jeg lige et par småting, som jeg vil lægge oven i, siger Dennis Kristensen, der blandt andet peger på bedre adgang til genoptjening på supplerende dagpenge.

FOA-formanden har igennem længere tid været kritisk over for Socialdemokraterne og LO's ledelse.

I maj trådte Dennis Kristensen ud af LO's ledelse i protest mod, at LO-formand Harald Børsting efter hans mening holdt møder med ledende socialdemokratiske politikere, som skulle havde dikteret, at Dennis Kristensen ikke måtte være til stede.

Efter halvanden måned var Dennis Kristensen dog tilbage i LO's ledelse, hvor han fortsat har været kritisk over for Socialdemokraternes afvisning af at ændre på dagpengereglerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip