FOA-formand: Regeringens blå finanslov bekymrer

Skrevet af admin

|

26/11/2013

Dagens topnyheder

Det vækker ærgrelse hos FOA-formand Dennis Kristensen, at regeringen har indgået finanslovaftale med Venstre og De Konservative.

FOA-formanden, som repræsenterer 190.000 medlemmer, hvoraf de fleste er offentligt ansatte, havde ellers håbet til det sidste, at regeringen ville blive enig med Enhedslisten om en aftale.

- Det gør mig bekymret. Endnu engang melder tanken sig, om det er en socialdemokratisk ledet regering eller en radikalt ledet regering, siger Dennis Kristensen.

- At vi gik fra et forhandlingsforløb, der handlede om, hvordan man kunne styrke og genoprette velfærden og skabe forbedringer for lønmodtagerne, over til noget der i langt højere grad sikrer erhvervslivet og sætter erhvervsskattelettelser i centrum, siger han.

Regeringens finanslov med Venstre og De Konservative indeholder dog fortsat den milliardpulje til ældreområdet, som også var en del af aftaleskitsen til Enhedslisten.

- Vi havde også forventet, at der var penge til ældreområdet. Jeg kan ikke forestille mig, at S og SF kunne leve med, at der ikke var noget, siger formanden.

- Det interessante er nu, om det er penge som kommunerne får med en hensigtserklæring om, at de skal bruges på ældre, men som risikerer at ende som asfalt i huller i vejene, ligesom pengene til børneområdet ved sidste finanslov, tilføjer han.

Han var især glad for udsigten til forbedringer i velfærden i den røde aftaleskitse, men også forhøjelsen af fradraget for fagligt kontingent - der nu er droppet - var et vigtigt element.

At fradraget for faglige kontingenter i sin tid blev sat ned, kalder Dennis Kristensen for V-formand Lars Løkke Rasmussens "hævntogt mod fagbevægelsen".

- Jeg synes, det var helt naturligt, at man var vendt tilbage til, at det indebærer nogle udgifter at være lønmodtager, som er fradragsberettiget.

- Ligesom det er for en virksomhed, hvor det at have lønmodtagere også udløser nogle omkostninger, der er fradragsberettigede, siger Dennis Kristensen.

/ritzau/