FOA-formand vælger Thulesen frem for Thorning

Sidste efterår mødte formanden for Dansk Metal overraskende op for at tale ved Venstres landsmøde. Og igen i år må Socialdemokraterne se et fremtrædende medlem af fagbevægelsen optræde hos et konkurrerende parti.

Ifølge Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl møder formanden for FOA og medlem af LO’s hovedbestyrelse, Dennis Kristensen, nemlig op for at tale til Dansk Folkepartis landsmøde.

- Det er meget vigtigt for os. Jeg synes, at Dennis Kristensen gør det rigtige ved ikke at være bundet op på et bestemt parti, men prøver at søge indflydelse, hvor det kan lade sig gøre.

- Og vi håber, at det vil inspirere andre fagforeninger til at agere på sammen måde, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Dermed må statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i weekenden holde landsmøde i Aalborg, mens Dennis Kristensen taler for de delegerede på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning.

FOA-formanden har igennem længere tid været stærkt kritisk over for Socialdemokraterne og LO's ledelse.

I maj måned trådte Dennis Kristensen ud af LO's ledelse i protest mod, at Harald Børsting efter hans mening holdt møder med ledende socialdemokratiske politikere, som skulle havde dikteret, at Dennis Kristensen ikke måtte være til stede.

Efter halvanden måned var Dennis Kristensen dog tilbage i LO's ledelse, hvor han fortsat har været kritisk over for Socialdemokraternes afvisning af at ændre på dagpengereglerne.

Spørgsmål: Er det her i virkeligheden et udtryk for, at han ikke er velkommen til at møde op andre steder?

- Nej, det tror jeg bestemt ikke. Vi har taget initiativet til det her. Vi har spurgt ham, og vi er meget glade for, at han har sagt ja. Vi har gjort det med den politiske hensigt at diskutere ældrepolitik, fordi FOA-medlemmerne arbejder ude hos vores ældre medborgere.

Spørgsmål: Hvor langt rækker det her - skal I til at have økonomisk støtte fra FOA?

- Nej, vores pointe er lige præcis, at fagforeningerne ikke bør give økonomiske bidrag og ikke bør føle sig forbundet med bestemte politiske partier. Det gør vi vores til ved at give Dennis Kristensen en platform på vores landsmøde til at fortælle, hvordan han ser på tingene, siger Thuelsen.

Til Ekstra Bladet siger Dennis Kristensen, at hans grundprincip er, at hvis nogen vil høre om FOA’s holdninger, så stiller han op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip