FOA: Udfaldstruede har ikke fået hjælp

 I november måned stod 2016 langtidsledige medlemmer af FOAs a-kasse til at miste deres dagpenge i 1. halvår af 2013. I december er tallet 1948 personer. På trods af akutpakken, akutsamtalerne og beslutningen om akutjob, så går de ledige job fortsat FOAs medlemmer forbi.

- Et fald på 68 personer i en periode, hvor den stærkt opreklamerede akutjob-ordning ellers har fungeret, er både trøstesløst og katastrofalt. I FOA vil vi i de kommende måneder se hundredvis af menneskeskæbner miste deres forsørgelsesgrundlag, siger forbundsformand Dennis Kristensen.

- Det er grundlæggende manglen på job, der er årsagen. Og selvom der nu er opslået et par tusinde akutjob, så er der store problemer med at matche den profil, som FOAs ledige besidder. Der er simpelthen for få akutjob inden for FOAs faglige områder. Lige nu opslås der flere akutjob som social- og sundhedsassistent, men der er flest udfaldstruede social- og sundhedshjælpere og pædagogmedhjælpere. Tingene passer bare ikke sammen, siger Dennis Kristensen.

Han tilføjer, at den nye uddannelsesordning godt nok er et lille plaster på såret. Her kan ledige i op til 26 uger få ret til uddannelse på en ydelse, der svarer til kontanthjælp.

- Men det ændrer ikke billedet af, at vi smider tusinder af mennesker på porten. Det ville være en glædelig overraskelse, hvis statsministeren i sin nytårstale erkendte, at problemet stadig er enormt og så varslede en blivende løsning, siger Dennis Kristensen, og fortsætter:

- Det behøver slet ikke at være med nye akutbreve eller akutpakker. Men hvis statsministeren lovede de udfaldstruede en job- eller uddannelsesgaranti – altså sagde at i stedet for at betale jer for at lave ingenting, så betaler vi jer fremover for at lave noget meningsfyldt – ja så kunne op mod tyve tusinde danskere ekstra også fejre et godt nytår i stedet for at få tilværelsen spoleret, slutter Dennis Kristensen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip