FOA: Venstres udlændingeudspil er den forkerte medicin

Skrevet af admin

08/08/2014

Dagens topnyheder

Venstres forslag om at give folk fra udvalgte lande særadgang til det danske jobmarked vil i princippet betyde, at næsten samtlige job på FOA's område bliver åbnet for konkurrence fra udlandet.

Det fastslår fagforbundets formand, Dennis Kristensen, i en kommentar.

- Det er fuldstændigt galt afmarcheret. Venstre vil kaste vores medlemmers job ind i en fuldstændig liberalisering, der kun vil øge risikoen for arbejdsløshed herhjemme, siger han.

Venstre foreslår blandt andet at sortere indvandrere efter, hvor høj indkomst de har udsigt til at få på det danske arbejdsmarked.

Grænsen skal dog ikke være ens for alle nationaliteter, siger Venstre, der vil give borgere fra eksempelvis Argentina, USA og Japan opholdstilladelse i Danmark, hvis de har udsigt til en årsløn på over 215.000 kroner i modsætning til den nuværende grænse på 375.000.

Men ifølge FOA har 69 procent af forbundets kommunalt og regionalt ansatte medlemmer en grundløn, der med grundlønstillæg ligger under den nuværende grænse på 375.000 kroner, men over 215.000 kroner om året.

Det betyder, at Venstre i princippet sætter flere end 108.000 offentlige stillinger i spil, advarer FOA.

En del af de offentlige stillinger vil dog være beskyttet, fordi det kræver særlig uddannelse eller kompetence at varetage dem. Men selv hvis de stillinger barberes væk, vil omkring 27.500 job ifølge FOA's beregninger være i fare.

- Det er at kaste vores job i grams ud over verden. Er det at stå vagt om velfærdssamfundet, spørger Dennis Kristensen.

- I en situation, hvor der mangler arbejdskraft, kan den slags måske give mening. Men virkeligheden er jo den, at vi har omkring 130.000 arbejdsløse i Danmark, siger han og tilføjer, at Venstres medicin "bliver udskrevet til den forkerte patient".

/ritzau/