FOA's Dennis Kristensen smækker med døren hos LO

FOA's formand, Dennis Kristensen, træder ud af hovedorganisationen LO's daglige ledelse i protest mod, at FOA gentagne gange er blevet holdt udenfor, når fagbosserne er blevet inviteret til vigtige politiske forhandlinger.

Det oplyser FOA, Fag og Arbejde, som repræsenterer omkring 191.000 medlemmer hovedsageligt fra den offentlige sektor.

- Det her en ikke en udmeldelse af LO. Vi sætter i denne her sammenhæng ikke spørgsmålstegn ved vores medlemskab af LO. Men vi vil ikke acceptere, at et medlemskab af LO's daglige ledelse kan tilsidesættes af LO-formanden, når der skal forhandles.

- Det er baggrunden for, at vi ikke mener, det giver mening at bruge tid på den daglige ledelse, når vi alligevel kun er med, når det passer ind i LO-formandens kram, siger Dennis Kristensen til Ritzau med henvisning til Harald Børsting.

Beslutningen kommer efter sidste uges beskæftigelsesudspil fra regeringen. Her var formændene for den såkaldte LO-partsgruppe under Carsten Koch-udvalget inviteret til drøftelser i Beskæftigelsesministeriet.

Men selv om FOA sidder i partsgruppen, var Dennis Kristensen hverken med til mødet eller gjort bekendt med, at det blev holdt.

- I mine øjne burde LO sige, at man ikke deltager i forhandlinger, når man ikke selv kan bestemme, hvem der skal møde op.

- Ligesom vi ikke selv kan bestemme, hvem vores modpart er til en forhandling. Om det er overenskomstforhandlinger eller et møde med en regering, siger Dennis Kristensen.

Formanden mener ikke, at det vil afskære FOA-medlemmerne endnu mere fra indflydelse i LO og de politiske forhandlinger, at de nu ikke er repræsenteret i LO's ledelse.

Og han mener, at han allerede har gjort en indsats for at sidde med ved forhandlingsbordet.

- Det har vi forsøgt de seneste to år, siden det blev afsløret, at der havde været en hel møderække uden vores viden og deltagelse, selvom FOA var udpeget af den daglige ledelse til at indgå i den officielle forhandlingsgruppe om en trepartsaftale, siger han.

Ifølge Dennis Kristensen gælder udmeldingen indtil næste LO-kongres, som holdes næste år.

- Der vil vi så vurdere situationen, når vi ser hvilke kandidater, der stiller op for at afløse Harald Børsting, siger FOA-formanden.

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund. De omkring 191.000 medlemmer er ansat i kommuner og regioner, mens en mindre del er privat ansatte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip