Fodbold-VM forlænger pubbernes åbningstid i England

Normalt er det kun i forbindelse med store royale mærkedage, at de engelske pubber får lov at holde længere åbent end til klokken 23.

Men fordi fodboldlandsholdet også er et nationalt samlingspunkt, har den engelske regering besluttet at lade særreglerne komme fodboldfans til gode i forbindelse med VM i fodbold.

Indenrigsministeriet fortæller ifølge BBC, at åbningstiden kan forlænges til klokken 01, når England møder Italien i sin VM-åbningskamp 14. juni.

Kampen spilles klokken 23 engelsk tid, og derfor ville pubberne under normale omstændigheder ikke have mulighed for at vise den for deres gæster.

Det fik brancheforeningen British Beer and Pubs Association til at bede om en dispensation fra reglerne med henvisning til en forventet meromsætning på 20 millioner pund (180 millioner kroner) i forbindelse med VM.

Englands næste gruppekamp mod Uruguay fem dage senere spilles klokken 20 og er også omfattet af dispensationen, men det gør opgøret mod Costa Rica 24. juni ikke, fordi det spilles klokken 17.

En ny midlertidig forlængelse af lukketiderne kan komme i spil, hvis England når langt i turneringen.

Man skal helt tilbage til 1990 for at finde den seneste VM-semifinale med engelsk deltagelse.

England er dog - med undtagelse af slutrunderne i 1950 og 1958 - altid gået videre fra indledende runde, når man har kvalificeret sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip