Fodboldekspert: Suarez får én chance til i topfodbold

Luis Suarez er færdig i international topfodbold, hvis han begår endnu en dumhed.

Det vurderer DR-kommentator Jan Kalborg, efter at stjerneangriberen har fået ni spilledage og fire måneders karantæne på grund en bid-episode ved VM.

Suarez er nu færdig for Uruguays landshold ved VM og misser en stor del af den kommende Premier League-sæson for Liverpool.

- Det er en hård straf, men den er fuld fortjent, fastslår Jan Kalborg.

- Jeg tror, at han som fodboldspiller får én chance til, og den tror jeg, at Liverpool giver ham. Men skulle han komme ud i noget lignende igen, så kan man ikke forsvare det længere.

- Så er der ingen klubber i Europa, der vil have ham. Så ryger han hjem til Sydamerika, hvor man har en lidt anden tilgang til tingene end i Europa, siger DR-kommentatoren.

For et år siden fik Suarez 10 spilledages karantæne for Liverpool, efter at han havde bidt Chelsea-spilleren Branislav Ivanovic. Og længere tilbage var den gal i hollandsk fodbold, da han optrådte for Ajax Amsterdam.

- Nu står Liverpool igen i en situation, hvor de ikke kan benytte ham.

- Selv om han koster mange penge, så tror jeg ikke, at Liverpool vil skille sig af med ham. Det er en topspiller, og han laver de mål, der gør, at Liverpool kan håbe på at blive engelsk mester en dag.

- Man vil ikke se gennem fingre med det, men jeg tror heller ikke, at Liverpool straffer ham yderligere. Man tager en samtale med ham og kobler måske nogle eksperter på, vurderer Jan Kalborg.

I medierne er der denne sommer blevet spekuleret i, at de spanske storklubber FC Barcelona og Real Madrid skulle være interesseret i Suarez. Men interessen må være kølnet en del, vurderer DR-eksperten.

- Barcelona vil aldrig røre ham med en ildtang. De har en helt anden etik. Real Madrid er lidt mere et galehus, men jeg tror, at man venter lidt nu.

- Suarez er en håndgranat, og man ved aldrig, hvornår det kan gå galt igen, siger Kalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip