Fodboldfan banket ihjel i Brasilien

En tilhænger af den brasilianske fodboldklub Santos døde mandag, efter at han var blevet slået ned af rivaliserende fans efter en ligakamp i Sao Paulo.

Byen er vært for åbningskampen ved VM i fodbold i juni.

Den 34-årige mand blev angrebet af cirka 15 Sao Paulo-tilhængere. Han blev slået med metalkøller og overdænget med spark og slag ved et busstoppested efter kampen mellem hjemmeholdet og Peles tidligere klub, Santos.

Politiet efterforsker angrebet samt en tilsvarende konfrontation, hvor en Santos-tilhænger slap med mindre skader.

- Det var en kujonagtig handling at angribe en 34-årig familiefar, der bare forsøgte at komme hjem efter en kamp, siger Cosme Damiao Freitas, leder af en af Santos' fanklubber, til nyhedsbureauet Agencia Estado.

Der er jævnligt sammenstød mellem tilhængere både på og uden for fodboldarenaerne i Brasilien.

Sidste sæson gik billeder fra en afgørende ligakamp verden rundt, da hundredvis af rivaliserende tilhængere forfulgte hinanden på tribunerne. Fire mænd blev alvorlig kvæstet og kampen måtte afbrydes.

I år har der to gange været meldinger om skud uden for VM-stadionet Arena das Dunas i den nordøstlige by Natal. Og for nylig invaderede cirka 200 fans Corinthians træningsanlæg og truede spillerne på grund af holdets dårlige resultater.

Fifa og de brasilianske myndigheder har sagt, at de regner med at forhindre sammenstød mellem tilhængere under VM-turneringen, hvor sikkerhedsforanstaltningerne vil blive strammet.

Kampen mellem Sao Paulo og Santos sluttede for øvrigt uden mål.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip