Fodboldfans får 4000 kroner i erstatning for futtog

365 fodboldfans får hver i alt 1500 kroner i yderligere erstatning for uberettiget anholdelse efter en superligakamp mellem Brøndby og FCK 1. december 2013.

Det har Københavns Byret afgjort onsdag.

Politiet fra Københavns Vestegn har tidligere erkendt, at det var ulovligt at sætte de knap 500 fodboldfan i futtog, og der er allerede udbetalt 2500 kroner i erstatning for "uberettiget frihedsberøvelse" til hver af de anholdte - i alt 4000 kroner.

Tilhængerne havde krævet en ekstra erstatning på 4000 kroner ud over de 2500 kroner.

Begrundelsen for at kræve den yderligere erstatning var, at politiets behandling af tilhængerne efter kampen var så grov, at den brød med torturbestemmelsen i den europæiske menneskerettighedskonvention for nedværdigende behandling fra myndigheder.

Men ifølge byretten fik de frihedsberøvede fodboldtilhængere tilbudt siddeunderlag og mulighed for toiletbesøg.

Derudover havde de mulighed for at få vand, og derfor er konventionen om tortur og umenneskelig eller nedværdigende behandling ikke overtrådt og berettiger derfor ikke til en erstatning på 4000 kroner.

Masseanholdelserne skete, efter at Københavns Vestegns Politi havde fulgt omkring 1500 FCK-fans til Glostrup Station, så der ikke skulle opstå ballade med Brøndbyfansene.

Undervejs begyndte omkring 30-50 FCK-fans at lave hærværk og kaste med sten mod fansene fra Brøndby.

Herefter blev omkring 480 personer, som var på vej til stationen, frihedsberøvede. Ifølge politiet for at man kunne registrere dem og finde gerningsmændene til episoderne.

Men det var ikke i orden, at fodboldtilhængerne - efter at de var registreret - fortsat skulle sidde i futtog.

Ud af de omkring 500 anholdte har 364 klaget over frihedsberøvelsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip