Fodboldkonflikt giver Spillerforeningen enorm fremgang

Den truende konflikt i dansk fodbold har ifølge Spillerforeningen været medvirkende til, at 101 spillere har meldt sig ind i foreningen siden 1. juli.

Det store antal indmeldelser er markant flere end normalt på dette tidspunkt af året.

Martin Retov, der er spillernes talsmand under de igangværende forhandlinger, tolker medlemsfremgangen som en støtteerklæring.

- De danske fodboldspillere kan godt se, at deres arbejdsgivere vil tage en stor del af indflydelsen fra dem, og derfor har vi nu fået 101 nye medlemmer fra både de laveste og de højeste rækker, siger AC Horsens-spilleren.

- Forhandlingerne handler om, at vi fra spillernes side fortsat ønsker medindflydelse på vores ansættelsesforhold. Den indflydelse vil klubberne tage fra os.

- For at kunne få en positiv udvikling i dansk fodbold, skal vi også fremover kunne forhandle med Divisionsforeningen om vilkår som mindsteløn, skadesforsikring, pension og efteruddannelse, siger Retov.

Reelt har mere end 200 spillere meldt sig ind i Spillerforeningen siden 1. juli, men klubskifter til udlandet og kontraktudløb betyder, at nettotallet lander på 101 nye medlemmer. Spillerforeningen har i alt 1223 medlemmer.

Divisionsforeningen har opsagt den nuværende overenskomst, da man mener, at den er utidssvarende.

Forskellige omstændigheder gør, at en mulig konflikt vil træde i kraft den 19. august, hvor den kan volde stor skade på FC København, AaB og FC Midtjylland, der står over for vigtige kampe i kvalifikationen til Champions League og Europa League.

De to parter mødes mandag klokken 15 i forligsinstitutionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip