Fodboldligaer truer Fifa: Vinter-VM kan ende i retten

21/03/2015 22:29

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Flere europæiske ligaer kan ende med at hive det internationale fodboldforbud, Fifa, i retten på grund af beslutningen om at afholde VM i 2022 om vinteren i Qatar.

Fifas eksekutivkomité besluttede torsdag, at slutrunden skal spilles i november og december i stedet for det normale VM-afholdelsestidspunkt om sommeren, hvor varmegraderne er på sit højeste i Mellemøsten.

Det trækker dog op til uro efter et møde lørdag mellem de professionelle europæiske fodboldligaer (EPFL) i Barcelona, hvor ligaerne vedtog en resolution, der går imod Fifas beslutning om at afholde VM om vinteren.

Præsidenten for den franske liga, Frederic Thiriez, oplyser, at EPFL er parat til at støtte ligaer i at tage retslige skridt mod Fifa.

- EPFL er klar til at støtte ethvert retsligt skridt, som individuelle ligaer måtte tage inden for nær fremtid.

- EPFL er meget skuffet over Fifas eksekutivkomités beslutning om at flytte VM til november og december i 2022, siger Thiriez.

Fifas beslutning betyder, at flere ligaer i Europa skal ændre kampkalenderen i 2022/23-sæsonen.

- Det er meget ødelæggende for de europæiske ligaer både fra en sportslig og økonomisk betragtning, siger den franske ligapræsident.

Fifa besluttede fredag at tredoble betalingen til de klubber, der afgiver spillere til VM-slutrunderne i 2018 og 2022 til 1,5 milliarder kroner.

Ifølge Frederic Thiriez er de mange penge ikke nok til at formilde EPFL.

- Det er EPFL's ansvar at beskytte alle klubbers interesser, også de ligaer, der ikke skal afgive spillere til landsholdene. Disse klubbers interesser er ikke beskyttet, som det er i dag, siger Thiriez.

/ritzau/AFP