Fodboldminiput lukker 68 mål ind i to kampe

Mikronesiens fodboldlandshold har det umådeligt svært ved det igangværende Pacific Games, der afholdes på Papua Ny Guinea.

Sportslegene for nationerne i Stillehavet har budt på en række opsigtvækkende resultater i fodboldturneringen, når Mikronesiens spillere har været i aktion.

I holdets første kamp blev Mikronesien besejret med hele 30-0 af Tahiti, og så troede mange måske, at det ikke kunne gå meget mere galt. Men det kunne det.

Søndag kunne Mikronesiens landstræner Stan Foster nemlig se sit hold blive banket med hele 38-0 af Fiji.

Modstanderne fra Fiji førte 21-0 ved pausen, og Fiji-spillerne beklagede sig endda over, at føringen var i underkanten. Stan Foster måtte undervejs kæmpe hårdt for at holde gejsten oppe på sine spillere.

- Vi er her primært for at udvikle os, og jeg forsøger at holde humøret oppe på spillerne, siger Stan Foster.

- Jeg ville have gutterne til at kæmpe hele vejen, så de var sikre på, at de havde givet alt, når kampen var overstået, siger træneren.

Pacific Games-arrangørerne oplyser, at Fijis sejr på 38-0 er den største nogensinde i international fodbold, men det passer nu ikke.

Dels fordi Mikronesien ikke er medlem af det internationale fodboldforbund, Fifa, og dels fordi turneringen i Papua Ny Guinea er en U23-turnering.

Mikronesien spiller sin sidste gruppekamp ved Pacific Games tirsdag mod Vanuatu.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip