Fodboldøkonom: Nu får FCM økonomisk fred

Næsten 58 millioner kroner tilfører den britiske forretningsmand Matthew Benham FCM Holding A/S, selskabet bag fodboldklubben FC Midtjylland og FCM Håndbold.

Godt nyt for midtjyderne, som de seneste år har kæmpet med dårlig økonomi. Det vurderer fodboldøkonom i revisionsselskabet Deloitte, Jesper Jørgensen.

- Det her giver FCM fuldstændig ro omkring klubbens økonomi. Den har ikke været for god de seneste år, så denne kapitaltilførsel giver dem arbejdsro til at kunne tænke mere langsigtet end kun på dagen i morgen.

- Nu kan FCM kapitalisere på det store sportslige stykke arbejde, som de har leveret de seneste 10 år, siger Jesper Jørgensen.

I en fondsbørsmeddelelse skriver FCM, at den håber på at kunne styrke superligatruppen med et par spillere forud for den kommende sæson, som blandt andet byder på Europa League.

- Det er ikke bare givet, at de nu blander sig i topstriden i Superligaen for eksempel, men de har potentialet til at gøre det. Det at være tophold kan du godt være i en sæson for lånte penge, men hvis du skal være det i mange år frem, så er det sådan noget som det her, der skal til.

- FCM har længe haft det sportslige setup, men bare manglet pengene. Nu har de muligheden for at bide sig rigtig fast i toppen af Superligaen, siger Jesper Jørgensen.

FCM's fodboldhold vandt i sidste sæson bronze i Superligaen efter at have bejlet til guldet længe. FCM's håndboldkvinder vandt DM-sølv og var med ved Final4-stævnet i Champions League.

Matthew Benham, der sidder på 60 procent af aktierne i FCM, ejer i forvejen Brentford FC, som spiller i Englands næstbedste række.

/ritzau/

 

Dagens Gossip