Fodboldpræsident vil have iranske kvinder på stadion

I Iran må kvinder ikke vise sig på stadion til fodboldkampe.

Det er fuldstændig uacceptabelt og skal laves om. Det siger Sepp Blatter, der er præsident for verdens fodboldforbund, Fifa.

- Da jeg rejste til Iran i november 2013, blev jeg ikke kun mødt af en stor entusiasme om fodbold, men også af en lov, der forbyder kvinder at komme til fodboldkampe.

- Det emne rejste jeg på et møde med Irans præsident, Hassan Rouhani, hvor jeg gik fra mødet med en fornemmelse af, at loven ville ændre sig.

- Indtil videre er der ikke sket noget. Der gælder stadigvæk et kollektivt adgangsforbud mod kvinder på stadion, selv om der er et blomstrende forbund inden for kvindefodbold i landet, siger Sepp Blatter.

Budskabet fra fodbold-præsidenten er derfor helt entydigt:

- Det her kan ikke fortsætte. Derfor er min appel til de iranske myndigheder: Åbn landets fodboldstadioner for kvinder, siger Blatter.

Kvindeforbuddet på stadion kan få en afgørende betydning for, hvem der bliver valgt som værtsland for Asian Cup i 2019.

Her kæmper Iran mod De Forenede Arabiske Emirater om værtsskabet, men der spekuleres i, at kvindeforbuddet kan skade Irans muligheder for at blive valgt.

Under dette års Asian Cup i Australien blev Iran støttet af tusindvis af kvinder på lægterne, hvor de heller ikke var underlagt regler for deres påklædning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip