Fodboldpræsident vil have iranske kvinder på stadion

I Iran må kvinder ikke vise sig på stadion til fodboldkampe.

Det er fuldstændig uacceptabelt og skal laves om. Det siger Sepp Blatter, der er præsident for verdens fodboldforbund, Fifa.

- Da jeg rejste til Iran i november 2013, blev jeg ikke kun mødt af en stor entusiasme om fodbold, men også af en lov, der forbyder kvinder at komme til fodboldkampe.

- Det emne rejste jeg på et møde med Irans præsident, Hassan Rouhani, hvor jeg gik fra mødet med en fornemmelse af, at loven ville ændre sig.

- Indtil videre er der ikke sket noget. Der gælder stadigvæk et kollektivt adgangsforbud mod kvinder på stadion, selv om der er et blomstrende forbund inden for kvindefodbold i landet, siger Sepp Blatter.

Budskabet fra fodbold-præsidenten er derfor helt entydigt:

- Det her kan ikke fortsætte. Derfor er min appel til de iranske myndigheder: Åbn landets fodboldstadioner for kvinder, siger Blatter.

Kvindeforbuddet på stadion kan få en afgørende betydning for, hvem der bliver valgt som værtsland for Asian Cup i 2019.

Her kæmper Iran mod De Forenede Arabiske Emirater om værtsskabet, men der spekuleres i, at kvindeforbuddet kan skade Irans muligheder for at blive valgt.

Under dette års Asian Cup i Australien blev Iran støttet af tusindvis af kvinder på lægterne, hvor de heller ikke var underlagt regler for deres påklædning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip