Fodboldpræsidenter fordømmer skandalen i Beograd

Det har vakt international forargelse, at tirsdagens EM-kvalifikationskamp i Beograd mellem Serbien og Albanien ikke kunne spilles færdig på grund af tilskuerballade.

Både præsidenten for det internationale og det europæiske fodboldforbund er dagen derpå ude at fordømme begivenhederne i den serbiske hovedstad, hvor nationalistiske følelser skubbede fodbolden op på bageste række.

I en kommentar, som er udsendt via det europæiske fodbodforbund Uefas pressechef, Pedro Pinto, siger præsidenten Michel Platini.

- Fodbold skulle bringe folk tættere sammen, og spillet burde ikke blandes med nogen form for politik. Scenerne fra Beograd i aftes var utilgivelige, skriver Pinto på sin Twitter-profil.

Tilsvarende toner lyder der fra Sepp Blatter, som er øverste mand i verdensforbundet Fifa.

- Fodbold må aldrig blive brugt til at viderebringe politiske budskaber. Jeg fordømmer stærkt det, der skete i Beograd i aftes, skriver han på Twitter.

Uefa afventer nu rapporterne fra kampens delegerede, hollænderen Harry Been, og fra dommerne, før man tager stilling til, hvad der skal ske med den afbrudte kamp, og hvilke konsekvenser balladen ellers skal have.

Serbiske fans har tidligere været indblandet i tilskueruro. I oktober 2010 blev en EM-kvalifikationskamp mod Italien i Genoa afbrudt, og serberne blev taberdømt med 0-3.

Ved den lejlighed gjorde Uefa-præsident Platini opmærksom på, at han ikke ville være bleg for at tage skrappere midler i brug i gentagelsestilfælde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip