Fodgængere kræver ny lov: Lastbiler skal stoppe tre meter før fodgængerfelt

Skrevet af Holger Madsen

|

22/05/2013

Dagens topnyheder

Tirsdag blev en kvinde dræbt af en lastbil i et fodgængerfelt på Lyngbyvej i København, og nu kræver Dansk Fodgænger Forbund handling inden der sker flere af den slags ulykker.

Det er anden gang på blot halvanden måned, at en fodgænger bliver dræbt af en lastbil i et fodgængerfelt.

Også denne gang gik det ud over en ældre kvinde, som ikke blev opdaget af chaufføren, selv om hun befandt sig lige foran lastbilen.

Derfor kræver Dansk Fodgænger Forbund nu ændringer i Færdselsloven.

- Det er simpelthen uforståeligt at lastbilchauffører standser så tæt på fodgængerfelter, at de ikke kan se hvad der befinder sig nede foran køretøjet, siger landsformand Mikael le Dous.

– To gange på kort tid er ældre damer dræbt, da lastbilen sætter i gang fra stop, uden at chaufføren har ulejliget sig med at kikke ned foran køretøjet. Næste gang er det måske hele Grøn Stue fra børnehaven, som er ude at gå tur, der bliver pløjet ned i asfalten.

- Hvis ikke lastbilchaufførerne vil have ulejlighed med at orientere sig tilstrækkeligt, inden de sætter i gang, så er vi nødt til at foreslå en ændring af Færdselsloven, så lastbiler har pligt til at stoppe mindst 3 meter før fodgængerfelter, siger Mikael le Dous i en pressemeddelelse i dag.

–Det er simpelthen ikke acceptabelt at fodgængere i lovligt ærinde skal dræbes, fordi Trafikstyrelsen tillader køretøjer, som er så tåbeligt indrettet, at chaufføren ikke umiddelbart kan orientere sig ordentligt fremefter. Så må anden lovgivning – i dette tilfælde Færdselsloven – samle op, hvor andre har har svigtet.