Fødevareminister: Jeg forstår ikke kritik af dyresex-forbud

I går blev et flertal i Folketinget enige om at ændre dyreværnsloven, så blandt andet dyresex bliver forbudt i Danmark.

Bagmanden og initiativtageren bag forslaget er overvejende Fødevareminister Dan Jørgensen (S), og han glæder sig ikke overraskende over at kunne samle et flertal med kun Liberal Alliance som modstandere af forslaget og Enhedslisten som blankt-stemmende:

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at loven blev vedtaget. Vi har jo set, hvordan man i lande omkring os har vedtaget et lignende forbud, og det var trist, at Danmark skulle være sådan et land, hvor man kan have sex med dyr, siger han til Dagens.dk.

Læs også: Dyresex bliver forbudt i dag

Modstandere af loven har kritiseret den for at være overflødig og en omgang valgflæsk fra ministerens side. Kritikkken skyldes, at den gældende dyreværnslov allerede indeholder forbud mod, at dyr lider overlast. Men kritikken er uforståelig, siger ministeren:

- Der står i dyreværnsloven, at dyr ikke må lide overlast, men alligevel har vi lovgivnning, der sikrer burhøns. Vi har dyreværnsloven, og så har vi mere speciefik lovgivning, der sikrer dyr i specifikke situationer, og det er denne her ændringen af loven et eksempel på, siger ministeren til Dagens.dk.

Læs også: Opdateret: Nu er det officielt: Dyresex er forbudt

På spørgsmålet om, hvorvidt der er tale om en omgang valgflæsk, afviser ministeren prompte:

- Nu er det mange mange måneder siden, at jeg foreslog ændringen. Det har intet med valgflæsk at gøre. Det er rigtigt, at Dansk Folkeparti er kommet med et forslag for længe siden, men i de ti år, hvor de med egne ord havde stor indflydelse på regeringen, gjorde de aldrig noget ved, uddyber han.
 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip