Fødevarestyrelsen advarer: Dette kosttilskud kan give leverskader

Medarbejdere hos SKAT i Københavns Lufthavn har advaret Fødevarestyrelsen om, at der inden for de seneste måneder har været sendt pakker til Danmark med et fartligt kosttilskud.

Produktet hedder Ginseng Kianpi Pil, og tidligere har den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed udsendt en advarsel om dette kosttilskud, da det kan medføre skader på leveren hos forbrugeren.

En lignende advarsel kommer Fødevarestyrelsen nu med, da man i produktet finder roden af planten Polygonum multiflorum Thunb, der ifølge DTU Fødevareinstituttets vurdering har skadelige effekter på leveren.

Læs også: Politiet advarer: Sådan snyder tricktyve i landets kiosker

Ginseng Kianpi Pil markedsføres fra udenlandske hjemmesider herunder den dansksprogede hjemmeside www.powerfullbody.com.

Hjemmesiden henvender sig til de danske forbrugere, men er registreret i udlandet, og dermed ikke underlagt de danske myndigheders kontrol.

I forbindelse med Fødevarestyrelsens advarsel om det omtalte produkt, råder de forbrugerne til at være varsomme i forbindelse med køb af kosttilskud på internettet, især fra udenlandske hjemmesider. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip