Fødevarestyrelsen advarer: Salmonella i svinekæber og woktern

Skrevet af Sol Stoffregen

11/03/2015

Mest læste i dag

Tidligere i dag meldte Fødevarestyrelsen om fund af bakterien salmonella i kalkunkød, og nu går advarslen på svinekæber og woktern fra virksomheden Hilton Foods Danmark A/S. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Læs også: Pas på: Salmonella i kalkunkød

En analyse har påvist salmonella i svinekæber á 390 gram, der er pakket 23/02-15 og har mindst holdbarhed til 02/03-15 - varen har ref. nr. 401706608A.

Det samme gælder for woktern á 450, 5000 og 650 gram, som er pakket den 23/02-15 og har mindst holdbarhed 04/03-15 - varen har ref. nr. 401705103A.   

Læs også: Advarsel til forældre: Lad vær med at give jeres børn dette farlige "legetøj"

Begge varer er solgt i Coops butikker: Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen, Fakta og Irma. Fødevarestyrelsen skriver følgende om risikoen ved salmonella:

- Hvis varen ikke gennemvarmes ordentligt, kan der opstå Salmonella infektion. Symptomer er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.  

Læs også: Fødevarestyrelsen advarer mod forårsløg fyldt med bakterier

Forbrugere, der ligger inde med de nævnte slags kød, bør smide det ud eller returnere det til købsstedet.