Fødevarestyrelsen advarer: Salmonella i svinekæber og woktern

Tidligere i dag meldte Fødevarestyrelsen om fund af bakterien salmonella i kalkunkød, og nu går advarslen på svinekæber og woktern fra virksomheden Hilton Foods Danmark A/S. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Læs også: Pas på: Salmonella i kalkunkød

En analyse har påvist salmonella i svinekæber á 390 gram, der er pakket 23/02-15 og har mindst holdbarhed til 02/03-15 - varen har ref. nr. 401706608A.

Det samme gælder for woktern á 450, 5000 og 650 gram, som er pakket den 23/02-15 og har mindst holdbarhed 04/03-15 - varen har ref. nr. 401705103A.   

Læs også: Advarsel til forældre: Lad vær med at give jeres børn dette farlige "legetøj"

Begge varer er solgt i Coops butikker: Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen, Fakta og Irma. Fødevarestyrelsen skriver følgende om risikoen ved salmonella:

- Hvis varen ikke gennemvarmes ordentligt, kan der opstå Salmonella infektion. Symptomer er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.  

Læs også: Fødevarestyrelsen advarer mod forårsløg fyldt med bakterier

Forbrugere, der ligger inde med de nævnte slags kød, bør smide det ud eller returnere det til købsstedet. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip