Fødevarestyrelsen finder salmonella i pasteuriserede æg

Der er fundet salmonella i en hønseflok, der har leveret æg til virksomheden Hedegaard Foods. Derfor har Fødevarestyrelsen pålagt virksomheden at tilbagekalde en række produkter som pasteuriserede æggeblommer, -hvider og scrambled eggs, som skal kasseres.

Hedegaard Foods oplyser, at påbuddet fra styrelsen kommer, fordi hønseflokken blev testet positiv for salmonella 15. august.

- Vi har gennemført analyser på samtlige produkter, og alle er testet fri for salmonella, inden varen er frigivet, siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Begrundelsen, Fødevarestyrelsen har givet, er, at der ikke må kunne stilles det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage, siger han.

Produkterne er solgt flere steder - blandt andet i Metro, Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto og Lidl.

Hedegaard Foods har også valgt at tilbagekalde buræg pakket i en 15 styks pakning. Æggene er pakket fra og med 28. juli til og med 11. august. Æggene skal kasseres eller returneres, oplyser virksomheden.

Salmonella er en naturligt forekommende bakterie. Bakterien er ikke specielt varmeresistent, hvorfor bakterien ikke vil overleve i retter, der er opvarmet til mere end 75 grader.

Buræggene er solgt i Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka butikker og er mærket "Buræg" og "HEDEGAARD".

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip