Fødevarestyrelsen ser listeriaudbrud klinge af: 16 døde

Det ser ud til, at udbruddet af listeria fra kødprodukter fra Jørn A. Rullepølser er stilnet af, efter at der de seneste to uger ikke er fundet flere sygdomstilfælde ifølge Statens Serum Institut.

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen, at udbruddet med succes er blevet stoppet ved tilbagetrækningen af kødprodukter fra Jørn A. Rullepølser samt kunder, der har modtaget produkter fra producenten.

Siden september 2013 er listeriabakterier fra patienter blevet undersøgt med genom-sekventering på Statens Serum Institut.

- Det er på denne baggrund, at det kan påvises, at i alt 38 patienter over det seneste år har været inficeret med identiske listeriabakterier, skriver Fødevarestyrelsen.

Ud af de 38 smittede er 16 afgået ved døden inden for 30 dage, efter at de blev smittet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Totalt er der konstateret 73 tilfælde af listeria i 2014 – altså 39 tilfælde, der ikke kan spores tilbage til kødprodukter fra Jørn A. Rullepølser.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip