Føler du dig trist? Hver anden kvinde har været tæt på en depression

En undersøgelse fra Psykiatrifonden viser, at næsten hver anden danske kvinde enten har fået diagnosticeret en depression eller har troet, hun har haft en.

Depression er langt mere udbredt blandt kvinder en mænd.

45 procent af de adspurgte kvinder har haft eller mistænkt sig selv for at have en.

”Som kvinde er der dobbelt så stor risiko for at du udvikler en depression end som mand. Det skyldes primært, at kvinder er mere følsomme over for stress end mænd er. Fra forskningen ved vi, at kvinder og mænd der udsættes for pres, reagerer forskelligt. På blodtryk, puls og stresshormoner kan vi måle, at kvinder reagerer voldsommere” siger Anne Lindhardt, der er formand for Psykiatrifonden.  

Læs også: 8 ting kun personer med depression forstår 

Andre undersøgelser tyder på, at halvdelen af alle depressioner bliver udløst af stress. Der er dog også en medfødt sårbarhed, som kan medvirke, at man bliver deprimeret.

”Den medfødte sårbarhed er vanskelig at forebygge og problemet med stress er, at det, der stresser ét menneske er noget andet end det der stresser et andet menneske. Det er derfor vanskeligt at give en opskrift på forebyggelse af depression. Selvfølgelig kan man gøre meget selv. Man kan passe på sig selv ved at leve sundt og ved at få hjælp til at bearbejde kriser. Men da vi aldrig kan afskaffe stress, så er det bedste vi kan gøre at hjælpe flere mennesker til at reagere og tage det alvorligt, hvis de oplever langvarig stress eller hvis stressen udvikler sig til depression” siger Anne Lindhardt.

Læs også: Magnethjelm kan kurere svær depression 

Psykiatrifonden forsøger at hjælpe på hjemmesiden Tænk Dig Stærk. Det er et “mentalt motionscenter”, hvor man kan øve sig i at i at tænke anderledes og forebygge angst, depression og andre problemer.

 

Dagens Gossip