Før samråd: DF kræver klar retsstilling om landsforræderi

- Hvis ikke vi får en klar retsstilling, så må vi jo skabe den.

Det siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup, torsdag morgen, inden Folketingets forsvarsudvalg går til samråd med justitsminister Karen Hækkerup (S).

Marie Krarup åbnede onsdag aften Pandoras æske, da hun i folketingssalen krævede svar på, om danskere, der kæmper for Islamisk Stat mod udsendte danske soldater, skal dømmes for landsforræderi eller terrorisme.

- Islamisk Stat må alt andet lige være Danmarks fjende, så selvfølgelig er man landsforræder, hvis man som dansker skyder mod danske soldater, men det kunne vi ikke få svar på, siger Marie Krarup til Ritzau.

Hvis ikke justitsministeren torsdag kan give Dansk Folkeparti et klart svar på spørgsmålet, vil det fremsætte et forslag i Folketinget om at gøre det til landsforræderi at kæmpe mod danske soldater i udlandet.

- Det er ekstremt vigtigt, at vi sender et klar signal. Der burde være en medfødt loyalitet hos alle, der bor i Danmark. Man skal som soldat ikke kunne møde en person henne ad gaden, der vil skyde ens fly ned, siger Marie Krarup, der understreger, at partiet under alle omstændigheder vil stemme for, at de danske F16-fly letter mod Irak torsdag klokken 09.30.

- Det er ikke fordi, at vi ikke gerne vil have flyene af sted. Vi skal ikke sinke hele proceduren, hvis vi ikke får en afklaring i dag (torsdag, red.), siger hun

Hun beskriver det som en række af tilfældigheder, der gjorde, at beslutningsforslaget onsdag aften blev udskudt natten over.

- Det kørte lidt op i en spids efter en bemærkning fra Holger K. Nielsen (SF's forsvarsordfører, red.). Det fik især Venstre op i det røde felt, siger Marie Krarup.

Folketinget samles klokken 09.00 for at stemme om regeringens beslutningsforslag om at sende syv danske F16-fly på mission i Irak.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip